pracovní čtyřkolka do lesa

Jak začít se čtyřkolkami, rady pro začátečníky.

Příspěvekod Jarka » úte 12. črc 2011 20:51:37

Dobrý den,
rádi bychom koupili mému otci čtyřkolku, se kterou by mohl jezdit do lesa na dříví. Jsme ale úplní laici, takže bychom si nechali rádi poradit od zkušenějších.
Nyní jezdí se stařičkou Terou, která už je v dezolátním stavu, navíc není zrovna bezpečná. Napadla nás jako náhradní varianta čtyřkolka, ale nevíme na co se zaměřit při výběru, případně jaké příslušenství dokoupit. Určitě bychom chtěli něco staršího, na novou bychom neměli. Preferujeme sílu před rychlostí, je to opravdu na práci. Naopak to asi nemusí mít espézetku, po silnici by s tím nejezdil - bydlí na vesnici a les má kousek za barákem.
Zkuste prosím poradit, co koupit a zkuste napsat, za kolik by se to dalo pořídit i s příslušenstvím.
díky moc
Jarka
Jarka

Příspěvekod Mario » pon 01. srp 2011 7:26:59

otázkou je, jestli chcete kvalitní stroj, nebo vám postačí nějaká Čína, nebo potažmo Tchajwan. od tohoto rozhodnutí se pak dá dostat k finálnímu výběru stroje.
Mario

Příspěvekod Jarka » pon 01. srp 2011 16:40:38

Dobrý den,
už jsem ani nečekala, že se někdo ozve.
Vzhledem k tomu, že jsme cenově limitováni, tak asi tu čínu nebo něco staršího (klidně i starší čínu :-) ). Opravdu to má sloužit jen k tomu, aby na té čtyřkolce dojel do lesa s přívěsem, tam naložil dříví a zase s tím dojel domů.
Jarka

Příspěvekod fullgas » úte 02. srp 2011 9:35:00

Tak za mě bych doporučoval buď model Bashan BS400S nebo něco z produkce V.D.O. Osobně bych volil první možnost.
fullgas

Příspěvekod Mario » úte 02. srp 2011 17:04:11

Bashan, jasná volba. Za ty peníze, za který se prodává se dá v poho koupit i novej.....
Mario

Příspěvekod fullgas » stř 03. srp 2011 12:14:41

co se týče příslušenství, na trhu je toho tolik, že člověk kolikrát neví, co si má vybrat, takže ani tady nevidím roblém.
fullgas

Příspěvekod Jarka » čtv 04. srp 2011 11:32:36

děkuji moc za tip. Koukala jsem, že se dá pořídit ojetá kolem 50 tisíc. To sice není málo,ale zase to není tak daleko tomu, co jsme chtěly.
Jarka

Příspěvekod fullgas » pát 05. srp 2011 7:02:13

budete spokojeni.....pak napište, jak dopadla koupě a jak se s tím jezdí.
fullgas

Příspěvekod Cali » pon 06. úno 2012 18:59:02

Proboha Bashana nebrat ani nic jinýho z číny!!!!! Já dělám v lese se Suzuki 400 4x4 má krátkej kval L a na tahání z lesa je to super stroj jinak doporučuji něco z jiné provenience ale hlavně né č)nu jsou zbytečně vyhozené peníze :oops:
Cali

Příspěvekod trautenberg » pon 06. úno 2012 19:18:55

Bashana jako pracovní čtyřkolku..ee :?
trautenberg

Další

Zpět na Začínáme

Čtyřkolky.com  › Forum Poradna Začínáme